(Echtscheidings)mediation

Mediation bij scheiding is een methode waarbij u samen op zoek gaat naar een oplossing die bij u past.

Mediation is voor echtscheidingen een beproefde methode. Een echtscheiding is een schokkende gebeurtenis in een mensenleven. Daarbij spelen emoties een grote rol. Pas nadat de emoties onder controle zijn, kunnen er goede afspraken gemaakt worden. Een mediator is getraind in het begeleiden van dit proces.

De mediator begeleidt u in dit proces. 

Het is een snelle en minder kostbare manier om een scheiding te realiseren. Als mediator verstrekken wij beide partijen alle relevante actuele juridische en financiële / fiscale informatie en begeleiden wij het proces bij het vinden naar een passende oplossing voor uw situatie.

De juridische kennis is van belang bij het vinden van een duurzame en werkbare oplossing. Hierbij worden ook de fiscale en financiële gevolgen helder in kaart gebracht zodat u weloverwogen keuzes kunt maken.

“Alles helder in kaart om weloverwogen keuzes te kunnen maken.”

Afwikkelen

Het afwikkelen van een scheiding vergt grondige kennis van zowel het psychologische proces als het juridische proces (bijv. huwelijkse voorwaarden die ingewikkeld kunnen zijn) als ook het financiële proces.

Ook het psychologische proces (het afhechten van de relatie en bijv. emotionele blokkades herkennen en benoemen) zijn een essentieel onderdeel van dit proces en bij een goede begeleiding een gedegen basis voor de toekomst.

Van groot belang is dat de partners bereid zijn te zoeken naar oplossingen en bereid zijn compromissen te sluiten.

Mediation overig

Ook mediation in andere conflicten is mogelijk. Bij conflicten gaat het altijd over behoeften die niet gerespecteerd worden en middels mediation wordt getracht weer herstel te krijgen van respect, behoeftes worden gezien, men zich gezien, gehoord en erkend voelt. Tevens wordt er gewerkt aan communicatie, onderlinge verhoudingen op basis van gelijkwaardigheid. Bij mediation behouden betrokkenen controle over de uitkomst. De balans wordt hersteld. De advocaten van Hallmans Meier hebben ruime ervaring op dit gebied.

Wilt u verder lezen?

We hebben wat literatuur en brochures voor u verzameld.
De knoppen hieronder verwijzen u door.

Wilt u doorpraten of heeft u vragen?

Neemt u dan gerust contact met ons op