Mediation met advocaten

In sommige gevallen is het essentieel om bijgestaan te worden door een eigen adviseur.

Voor partijen of één van hen is de drempel anders te groot om in mediation te gaan. In dat geval kan er gekozen worden voor mediation in aanwezigheid van beide advocaten. Uiteraard kan dat alleen als partijen het hierover eens zijn en ook de mediator zich in staat voelt om op die wijze de mediation uit de voeren. Alle partijen, inclusief de advocaten, zullen zich moeten committeren aan het mediation proces en dus ook voor geheimhouding moeten tekenen, maar ook het proces steunen en daarvoor tekenen.

Het voordeel van deze methode is dat er toch een mogelijkheid wordt geboden onder deskundige begeleiding in overleg te treden, maar wel de veiligheid en steun ondervinden van een eigen adviseur. Vaak is dit de laatste optie en voorkomt het dat partijen gaan procederen.

"Wanneer er een onbalans is in emotionaliteit of een partij zich niet opgewassen voelt tegen de andere partij."

Wat is het?

Het komt neer op een gesprek tussen advocaten en partijen, maar in aanwezigheid van een gespreksleider (de mediator) en met mediation technieken. Dat maakt de kans op succes in sommige gevallen groter dan wanneer er voor een viergesprek gekozen wordt.

Het is ook mogelijk om deze methode in te zetten voor deel conflicten.

Het kan gaan om kwesties die juridisch / fiscaal of anderszins complex zijn. Wanneer er een onbalans is in emotionaliteit of een partij zich niet opgewassen voelt tegen de andere partij. In die situatie kan dan toch gekozen worden voor overleg.

Wilt u verder lezen?

We hebben wat literatuur en brochures voor u verzameld.
De knoppen hieronder verwijzen u door.

Wilt u doorpraten of heeft u vragen?

Neemt u dan gerust contact met ons op